احسان رضایی

یک توسعه دهنده

درس های yii2 شماره 2: نصب yii framework 2 در ویندوز و لینوکس

1) به صفحه دانلود yii2 برید و با توجه به نیازتون قالب advanced یا basic رو دانلود کنید. (تفاوت قالب advanced و basic در yii framework 2)

2) فایل دانلود شده رو در هاست خود آپلود و از حالت فشرده خارج کنید.

3) وارد پوشه framework بشین و

در ویندوز: 

نرم افزار cmd رو اجرا کنید، init رو تاپیپ و بعدش enter بزنید.

در لینوکس: 

terminal رو اجرا کنید، php init رو تایپ و بعدش enter بزنید.

4) از شما پرسیده میشه که مقداردهی اولیه framework در چه محیطی باشد؟ عدد 0 معادل توسعه و 1 یعنی تجاری. از اونجایی که هدف ما پیاده سازی/توسعه یک نرم افزار جدید هست نه انتشار نهایی آن عدد 0 را تایپ و enter میزنیم. برای اطمینان از انتخاب شما و اینکه اشتباه نکرده باشید باز هم سوالی پرسیده میشود که به عنوان پاسخ yes را تایپ کنید.

 5) اگر همه چیز درست انجام شده باشه باید صفحه خوش آمد گویی yii رو ببینید.

درس های yii2 شماره 1: تفاوت قالب advanced و basic در yii framework 2

قالب advanced:

- دارای دو بخش frontend و backend در application میباشد که به عنوان مثال میتوان از backend برای پیاده سازی بخش مدیریت نرم افزار و frontend جهت قسمت کاربران استفاده کرد

- شامل مدل آماده User و قست هایی همچون ورود، بازگردانی کلمه عبور و ثبت نام است که با استفاده از آن میتوان توسعه قسمت کاربران application را به آسانی و با سرعت بیشتری انجام داد.

پس اگر در حال توسعه نرم افزاری هستین که شامل بخش های مدیریت و کاربران یا قسمت های بیشتری از این قبیل است از advanced استفاده کنید. و اگر تنها به frontend نیازمندید basic را پیشنهاد میکنم.

کتاب‌ها

کتاب الگوهای طراحی به بیان ساده(design patterns / دیزاین پترن)

در مهندسی نرم افزار، design patterns(الگوهای طراحی) راه حل‌های قابل استفاده برای مشکلاتی هستند که معمولاً در طراحی نرم‌افزار اتفاق می افتند.

طرح های از پیش ساخته شده‌ای که می‌توانید برای حل مشکلات آن‌ها را سفارشی کنید. شما نمی‌توانید یک الگو را با جستجو در stackoverflow پیدا و در برنامه خود کپی کنید. الگو ها یک قطعه کد خاص نیستند، مفاهیم کلی برای حل مشکلات خاص هستند. شما باید با درک این مفاهیم آن‌ها را در برنامه خود پیاده‌سازی کنید.

کتاب refactoring / ریفکتورینگ

Refactoring مجموعه‌ای از تکنیک‌هاست که به منظور اصلاح و بهبود کدهای قبلی بدون تغییر در عملکرد و رفتارشان جهت خوانایی، کارامدی و قابلیت نگهداری بیشتر انجام می‌شود.

در کتاب Refactoring اثر Martin Fowler نوشته شده: refactoring تکنیک مرتب/منظم سازی برای تجدید ساختار کد موجود است. تغییر ساختار داخلی کد بدون تغییر رفتار خارجی آن.

refactoring یک سرمایه‌گذاری و راه حلی برای مقابله با کد کثیف و بدهی فنی است که باعث کاهش هزینه‌های توسعه نرم‌افزار در آینده خواهد شد.